Am citit oameni.

Miercuri, la Biblioteca vie. Auzisem despre concept de curând, într-o discuţie referitoare la evenimente de genul ăsta şi abia aşteptam să reuşesc să cunosc într-o astfel de manieră oameni cu experienţă într-un anumit domeniu.  N-a fost nevoie să aştept prea mult fiindcă am găsit rapid evenimentul celor de la CIPO.Am citit patru cărţi. Patru oameni care  au ajuns acolo unde au vrut şi care mi-au confirmat anumite convingeri şi percepţii pe care le am, care mi-au insuflat din pasiunea lor pentru ceea ce fac. Lecţiile pe care le-am citit  într-o oră şi ceva cât am stat acolo au fost lecţii de viaţă, "scrise" din experienţă, exemplificate, puse în practică, aşa cum ne place nouă, ultimelor generaţii, să învăţăm.

Pe fundal sonor de colinde am stat de vorbă cu Florin Bărhălescu de la ICAR Tours, Ovidiu Chiţovanu de la   Front Page Communication, Andreea Marc tot de la ICAR Tours şi Krumel de la Adverpoint.

Cu domnul Bărhălescu mi-a făcut plăcere să mă reîntâlnesc, după internshipul pe care l-am făcut la ICAR Tours. Am reascultat istoria agenţiei şi evoluţia turismului şi  mi s-a confirmat din nou că oamenii cu care lucrezi te aduc acolo unde eşti.

Domnul Ovidiu Chiţovanu ne-a vorbit simplu, aşa cum este el: un om simplu. Cu bomboane de ciocolată la bord, am plecat de la ce însemna publicitatea cândva şi ce a devenit acum şi am ajuns până la metode eficiente de motivare a echipei cu care lucrezi.

Pe Andreea Marc o cunoşteam dinainte, de la alte evenimente, însă n-am avut ocazia să port o conversaţie propiu-zisă despre meseria pe care o are şi pe care vreau să o practic şi eu, cu acte-n regulă, după absolvire.  Am aflat de la Andreea cum să-mi evaluez munca, cum creez şi mai ales, întreţin relaţiile formate. M-am regăsit mult în pasiunea ei de a lucra cu strategie, mi se pare că e unul din ingredientele principale ale muncii de succes.

De la Krumel am vrut să aflu o groază de lucruri despre SEO, însă pe parcurs mi-am dat seama că pentru asta am multe surse din care să învăţ şi că pot oricând să-l contactez dacă mă bate prea tare tehnologia. Am vorbit despre  cum faci alegerile potrivite şi mai ales ce înseamnă, de fapt, alegerile potrivite.  Mi-am dat seama că traseul pe care mi l-am ales în viaţă - acela de a face carieră, şi nu neapărat bani din prima clipă, e cel potrivit. Că internshipurile, voluntariatul nu le fac degeaba.  Că speaker-ul care vorbeşte în faţa mea la un eveniment, e acolo pentru ca eu să-l trag de mânecă şi să-l întreb lucruri.


Ca student în an terminal la Comunicare şi PR, am văzut noi perspective de viitor în meseria asta, de om de PR. Şi mă bucur că treaba nu se termină la 5 după amiaza.
 Şi am realizat, din nou, cât de mult contează să participi la astfel de evenimente.

Felicitări CIPO, aştept cu interes următoarele evenimente.


Labels: