Leadership? Da, vă rog.

Ieri am petrecut una din cele mai faine duminici din ultima perioadă. Cu puţină întârziere am ajuns pe la 10 dimineaţa la SMARTer, conferinţa de leadership organizată de AIESEC Iaşi, dar nu m-am mai mişcat de acolo până la 8 seara. Ciocolata şi cafeaua au fost ele de ajutor, ca de obicei, însă ce m-a ţinut cu plăcere pe scaun au fost invitaţii şi felul lor de a împărtăşi unor tineri aflaţi poate la început de drum, viziunea asupra conceptului de leadership şi experienţa lor de viaţă.


Conceptul de leadership este mult prea dezbătut în ultima perioadă şi fiecare încearcă să găsească o definiţie proprie. Există deja un adevăr universal valabil, o definiţie de la care pornesc toate celelalte însă cred că ceea ce putem face individual este să găsim propriul stil de leadership, pe care să-l aplicăm zi de zi, cel care se potriveşte cel mai bine cu valorile proprii şi stilul de viaţă.

Dintre toţi invitaţii, cei de la care am luat cele mai multe învăţăminte (cum ar spune mama) au fost Andy Szekely, Tedy Necula şi Paul Olteanu.

La o sesiune livrată de Andy mi-am dorit de mult timp să merg, auzind atâtea lucruri bune despre el şi munca lui, mă bucur că am avut în sfârşit ocazia de a-mi satisface curiozitatea. A fost, cu siguranţă, o sesiune diferită faţă de celelalte, nici pe scaunul propriu nu am stat prea mult, ocupaţi fiind să răspundem unor semne serioase de întrebare ridicate. În plus, mi-a plăcut tare ceva ce a spus aproape de finalul sesiunii (aviz pesimiştilor asupra României, oameni cu care eu nu rezonez în mod deosebit): "În România există atât de multe probleme şi lucruri de rezolvat încât ai destul loc să generezi valori şi să creezi oportunităţi".

Pe Tedy mi-a făcut mare plăcere să-l revăd după RYLF 2011, de mult nu am mai râs aşa la o sesiune serioasă. Am învăţat, din nou, să lupt pentru ceea ce vreau şi să mă bucur de fiecare lucru care se întâmplă în jurul meu, fie el cât de mic.

Paul  mi-a demontat, practic, tot ceea ce credeam eu că am să fac pe viitor. În sensul cel mai bun al expresiei. Am plecat din sală cu o temă pentru acasă, opţională desigur, dar obligatorie dacă vrei cu adevărat să reuşeşti să ajungi acolo unde vrei. A şi mi-am dat seama că eu nu ştiu la ce sunt talentată.

La final de zi, am plecat de acolo cu mintea mai limpede, idei de viitor şi confirmarea faptului că dacă nu munceşti din pasiune, o faci degeaba.

A doua parte a conferinţei are loc duminica viitoare, pe 20 mai, tot la Hotel Traian şi tot aici vă puteţi înscrie.

Later edit:  despre a doua jumătate a conferinţei am scris un guest post pe Bring it onLabels: