Şezi domol că te cârchesc!

Nu e o ameninţare - deşi m-aş folosi cu drag de ea dacă aş fi nevoită să adresez una. E doar unul din mesajele pe care le poţi broda pe tricou, în combinaţie cu diferite tipuri de pânză (ţesătură românească, pânză săsească).
Sursa foto: Mandra Chic
Acum ceva vreme, din link în link am dat  de Mândra chic, un atelier şezătoare în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti din Mândra (Ţara Făgăraşului).
Proiectul lor - tricoul fain - este o iniţiativă simpatică menită să dea un refresh pieselor de rezistenţă din tradiţia românească.

Tot văd pe Facebook shares, comentarii şi opinii diverse referitoare la această iniţiativă - marketing exagerat, leac pentru dorul de origini sau pur şi simplu tricouri faine. E, cu siguranţă, o altă metodă de a te făli cu ţara ta şi ceea ce ţine de ea.
Orice ar fi, mie mi-au părut simpatice câteva modele - ce-i drept, nu toate mesajele m-au dat pe spate în mod deosebit - însă pot fi oricând şi oricum personalizate.
Încă nu-mi dau seama ce "stigmat" aş putea purta în piept, dar un "zmeul zmeilor" pentru Alis, şi o "sfătoasă" pentru Mădă ar merge tare bine! Ştiu c-ai râs la asta Mădă, dar cred că "sfătoasă" ţi se potriveşte cu drag. Nu de alta, dar nu ştiu cum se face de se întâmplă lucruri faine când te ascultăm :-).

Mno, se pot comanda de aici. Have fun la alegerea expresiei/cuvântului potrivit pentru voi.


Labels: