Când viteza luminii nu e de ajuns.


Cel mai mult apreciez la un oraș acțiunile pe care le deșfășoară locuitorii săi. Pentru că îi dau orașului viață, culoare și te fac să te gândești c-ar fi frumos să fii pe-acolo când se întâmplă astfel de lucruri, sau de ce nu, chiar să te implici.

Dacă e un lucru care-mi place la orașul Iași, acela e că lucrurile au început să se miște. Cei de la Fundația Comunitară Iași au grijă de asta de ceva timp încoace. De data asta, au venit cu ideea de a stimula perfomanța școlară prin proiectul IQ (Iași).

Personal, mereu am susținut activitățile de genul ăsta și i-am admirat pe cei care au dorința și puterea de a schimba lumea. De a întrece viteza luminii, spre exemplu, chiar dacă pare că ne mișcăm deja în viteză prea mare. Dar pentru ca asta să se întâmple, cei 200 de olimpici ieșeni au nevoie de susținere și încredere. Pentru că învățatul și munca merg mână în mână cu activități adiacente desfășurate în condiții pe măsură. Și pentru că vrem ca olimpicii noștri să nu mai fie nevoiți să plece din România pentru beneficii pe care le-ar putea avea și aici.

E primul club al olimpicilor din România și poți contribui la înființarea lui donând 2 euro la 8862. Eu tocmai am trimis SMS-ul și abia aștept să-i văd pe copiii ăștia cum schimbă lumea.Labels: ,