Când arta și cultura se mută împreunăMie-mi plac locurile. Mari, mici, mă pierd în ele oricum. Cele decorate frumos care îți permit să-ți bei cafeaua și să caști ochii ochii la mulțimea de lucruri simpatice din jur. Cele care au fost create cu scopul de a-și implica comunitatea, care s-o încurajeze să descopere, să caute, să observe. Care-ți oferă hrană pentru ochi și stare de bine într-un singur spațiu. 

Mâine se deschide un astfel de loc. L-au numit ArtHouse Central și e primul din România. Nu știu pe unde mai vor să ajungă, dar mă bucur c-au început cu Iașul. E încă o dovadă că lucrurile se mișcă aici și că orașul ăsta devine gazdă pentru din ce în ce mai mulți artiști, inițiative și evenimente.


ArtHouse e un concept de cultură alternativă care, practic, adună sub același acoperiș teatru, concerte, galerii de artă, Operă, lansări de carte, evenimente, cinema de artă. 

Pentru ziua inaugurării au ales un artist tânăr care să-și expună creațiile. Mâine putem admira expoziția Pure Green Blood, semnată de Eglantina Becheru - un artist cu background în comunicare și PR. Are 21 de ani și te miri de unde vine cu ideile pe care le pune pe pânză. Din Gorj, da. De la 16:00 vor rula și filme, le găsiți aici.

ArtHouse e la etajul 6, la Moldova Mall. Un before and after interesant al locului respectiv, nu? Sau, pur și simplu, o mișcare firească. Dacă fac și cafea bună, "acasă" îi zicem.


V-am zis eu că Iașul crește, băi!

Labels: ,