Se-ntâmplă-n Iași #1


Cred că evenimentele alea faine, făcute cu cap și scop trebuie merită susținute. Umil, printr-un share, like, tweet și alte nebunii online, sau chiar prin prezență fizică sau donații. Sau printr-o menționare într-un articol de blog. Pentru cei care consideră că Iașul e un oraș mic, aflați că evenimentele îl fac mai mare și mai frumos. Precum oamenii care le organizează.


Așa că luna asta avem:

- Ideile crețe care vin neapărat ca să fie transformate în business-uri, între 20 și 26 mai o să-și găsească locul într-un plan de afaceri. Și nu așa, oricum, ci după cursurile gratuite de antreprenoriat din cadrul proiectului "Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Industriilor Creative". Detaliile și trainerii ar trebui să fie de-ajuns să vă determine să vă-nscrieți. Și ideea pe care-o aveți, desigur.

- Am să cred până în pânzele albe în voluntariat și am să-l promovez cu fiecare ocazie. E săptămâna națională a voluntariatului așa că cei implicați îl promovează cum știu mai bine. Cei de la CIPO fac un eveniment fain pe tema asta, "Cu și despre voluntariat". Aici vă înscrieți.

- "Speranță pentru educație" e organizat de masteranzii FEAA și se întâmplă pe 16 mai, de la 17:00, în Aula BCU. Sunt invitați soprana Felicia Filip, corul Cantores Amicitiae și cvartetul Symphonis, adică artiști cu care nu ai ocazia să te-ntâlnești prea des. Cu bănuții strânși din vânzarea biletelor se va renova școala din Liteni, comuna Belcești, Iași, acolo unde copiii abia au pe ce să-și pună caietele. Bilete se pot lua din Cărturești Palas Mall sau Iulius Mall, cu 45 sau 65 RON. Pagina de Facebook ne ține la curent cu tot ce se-ntâmplă legat de eveniment.

- "Dare to dream" e un eveniment la care abia aștept s-ajung. E tot caritabil, iar de data asta cauza implică servicii de recuperare de kinetoterapie și logopedie pentru 30 de copii cu nevoi speciale. E organizat tot de o echipă de masteranzi din cadrul FEAA, dovadă pentru neîncrezătorii în sistem că și facultatea/masterul ne îndeamnă într-un fel sau altul, să aducem ceva în plus pentru societate. Invitați vor fi Vizi Imre, pe care îl știți de la Vocea României și Maria Răducanu, despre care nu cred că mai are rost să spun ceva. Se întâmplă pe 23 mai, la Teatrul Luceafărul, unde bănuiesc că mulți n-am mai fost de ceva vreme. Bilete puteți lua de la standurile amenajate de echipa organizatoare în FEAA, Iulius Mall, Galeriile Grumăzescu sau din Acaju și Teo's Cafe. Costă 30 sau 40 RON, în funcție de locul din sală. 

- Săptămâna turismului la Iași e un eveniment tare drag mie. E organizat anual de echipa de interni ICAR Tours și te face să iubești și mai mult Iașul. Internii de anul ăsta au pregătit activități care mai de care, pe care le găsiți aici. Când o aud pe Oack cu cât nesaț vorbește despre ce o să se întâmple timp de-o săptămână, n-am cum să nu mă duc.

- "Noaptea muzeelor" ne dă ușor peste nas când vine vorba de scuze că n-avem timp să mergem la muzeu. Dacă nu se poate în timpul zilei, atunci noaptea sigur se poate. Doar odată pe an, din păcate. În Iași, astea sunt muzeele pe care le putem vizita sâmbătă noapte, pe 18 mai. Accesul e gratuit, dar să beți o cafea înainte.

- ContemporanIS începe vineri și ține până luni, inclusiv. Mi-am trecut deja în agendă prezența la Frilensăr, spectacol independent și Mai întâi te naști, regizată de Radu Afrim. Programul complet e pe blogul festivalului.


Despre alte evenimente aflați și de la Mădă, nu rezistă nici de la distanță să nu scrie despre ce se întâmplă frumos în Iași.Labels: